Antioksidansi:Suhe šljive imaju najviše zdravih antioksidanasa i mnogo više od drugog voća i povrća?
Ima mnogo zdravih prehrabenih vlakana koja čuvaju naša crijeva a po istraživanjima mogu spriječiti i smanjiti rizik za čak 30% od nastanka raka debelog crijeva,štite srce i pomažu dijabetičarima kokd plovišenog šećera u krvi.
A tu je i suho grožđe, odnosno grožđice u svom sastavu imaju jedan od najjačih antioksidanasa, kvercetin, koji štiti ćelije od nastanka raka.
Grožđice su daleko zdravije od svježeg grožđa jer je u njima količina zdravih antioksidanasa višestruko koncentrirana. Kvercetin posebno štiti od nastanka tumora dojke i gušterače.
Osim toga suhe šljive pomažu kod problema sa kostima što bi ženama posebno pomoglo poslije 40-tih,te kod boljeg pamćenja i boljeg vida,jedimo suhe šljive.
tags:antioksidansi,suhe šljive,grožđice,rak,