Popularni postovi

Hepatitis,kako živjeti sa tim

Jetra je osjetljiv organ kojeg napadaju i virusi,na primjer hepatitis mu je najveći neprijatelj koji sporo djeluje i ubija jetru i čovjeka ali može se ublažiti i produžiti vijek jetre na ovaj način.Jetra metabolizira sve što jedete, pa je zdrava prehrana posebno važna za one koji žive s bolestima jetre poput hep B. 

Nadalje, budući da mnogi ljudi s tom bolešću pate od niske energije ili umora, dijeta bogata gorivom je ključni način kako biste svom tijelu dali što više snage. Trebali biste piti puno vode i paziti na dobru ravnotežu između svih osnovnih grupa hrane, uključujući cjelovite žitarice, proteine, mliječne proizvode, voće, povrće i masti - pazeći da zasićene masti u vašoj prehrani budu na minimumu.

 Proteini su bitni gradivni blok koji je vašem tijelu potreban za popravak i nadomještanje oštećenog tkiva. Potražite širok spektar proteina, uključujući nemasno meso, živinu, ribu, grah, jaja, orašaste plodove, sjemenke, mlijeko, jogurt i sir.

Iako voće sadrži fruktozu, ima i vlakana i drugih hranjivih sastojaka. Jetra voće polako metabolizira, što ga čini dobrim izborom kada pokušavate zadovoljiti želju za slatkim. hrana s malo vlakana (riža, krompir, tjestenina) uglavnom se sastoji od jednostavnog šećera koji se naziva glukoza. Ovi ugljikohidrati daju gorivo lošeg kvaliteta ili „prazne kalorije“ našoj prehrani.

Vježbe ,hodanje 10 minuta dnevno do sat vremena itd.

Živite zdravo i jetra će biti zdrava.

Tagovi, jetra, hepatitis,hrana,

Nema komentara:

Objavi komentar