Popularni postovi

Limun je od koristi


Limun je koristan kada je u pitanju zdravlje:
Da biste se riješili bola u grlu.Dovoljno je da pomiješate 60 ml soka od limuna, 340 grama meda i 120 ml maslinovog ulja. Smjesu zagrijavajte pet minuta, promiješajte i pijte po jednu kašičicu svaka dva sata.
Ali limun može pomoći i kod ljepote lica:Ukoliko vam piling ili maska za lice ne pomažu da se riješite mitesera, svako veče prije spavanja, na mitesere nanesite sok od limuna. Ujutro operite lice hladnom vodom. Poslije nekoliko dana, pore će početi da se smanjuju i miteseri će biti manje primjetni. Zatim ako je miteser već uzrokovao nastajanje bubuljice, nanosite limunov sok na bolno mjesto dva puta dnevno kako biste ubrzali isušivanje i nestajanje bubuljice.
U kuhinji između nekoliko savjeta evo jedan koji vrijedi:Posuđu i drugim predmetima od nehrđajućeg čelika (rostfraja), mesinga i bakra možete vratiti stari sjaj uz pomoć limuna. Potrebno je da na limun pospete malo soli i da istrljate posuđe. Dodajte malo vode i opet će biti novo. Tako možete sve predmete od nehrđajućeg čelika da uredite.


tags:limun,bol u grlu,ljepota lica,posuđe,