Popularni postovi

Holesterol i trigliceridi nestaju

Holesterol i trigliceridi mogu se smanjiti....Holesterol je prava napast kao i trigliceridi.To su ti u stvari oboje masnoće,a nisu jedno te isto.Visoka razina triglicerida ukazuje na neki zdravstveni problem.Oboje su životinjskog porijekla,dok u biljkama to nema.Ja ,na primjer nemam uvijek povišen holesterol ,dok su trigliceridi duplo veći od normale.To sam primijetio još u nekoliko osoba koje poznajem i čije sam nalaze gledao.Trigliceride sam vidio i 4 puta povećane i opet ta osoba je ista .

Šta je jela?Pravi kolače svaki drugi dan,pravi masnu hranu,osoba nije debela a ima i holesterol i trigliceride.Znači hrani se masnoćama životinjskog porijekla.

Prije godinu dana skinuo sam trigliceride sa 3,5 na 2,1(gornja granica 2,3) za 15 dana sirćetom od divljih jabuka,u kojem su bile neke ljekovite trave,a od kojih je jedna korijen žare.

Pravio sam dva puta dnevno kao sok,razblažim jednu kašiku sirćeta sa čašom vode ili pola čaše.Ali ne bi trebalo da je puno sirčeta,kažu razrjeđuje krv.
Međutim,sada sam se opet malo opustio i trigliceridi su bili 3,8.Prije mjesec dana.Kupio sam omegu 3 i pio mjesec dana po jednu od 1000 mg dnevno.Danas trigliceridi 2,o.Uz ovo i dalje sam jeo neke kolače jer ih volim kao i povlaku ali onu malo manje masnu.Sada  treba ocijeniti šta je bolje koristiti za ovu dosadu.

Domaće a jeftinije ili kupovno a skuplje.Pa tako, opet ako dođu trigliceridi,valja ih otjerati nekako.Bolje i tako ,nego plaćati po 100 KM-ova mjesečno i opet se za mjesec vrate.Kad se već vraćaju bolje je jefitnije proći i ne kvariti druge organe.

Tags:trigliceridi,masnoće,hrana,lijek,holesterol,sirće,

Nema komentara:

Objavi komentar