Popularni postovi

ZDRAVA HRANA


Zdrava hrana je prirodna hrana organska.Jedite voće i povrće i ne brinite za vaše zdravlje.Grejpfrut je na primjer  i to onaj crveni pun antioksidanata.Snižava holesterol i trigliceride te vitamine C,A,B,likopen,vlakna,minerale.
Kruška, vitamini C i K te vlakna i bakar ali jesti sa korom ako je moguće.Kruška je antioksidans  i podmlađuje organizam.
Zatim jabuka ima sastav koji djeluje protiv najmanje tri vrste karcinoma jetre,pluća i debelog crijeva te spriječava taloženje masnoće u jetri.
Šta reći za dunju,u njoj je vitamain B17 koji se nalazi u sjemenkama koje su pune tanina,pektina,šećera i dr .a liječe nesanicu,te je korisno protiv napetosti itd.

Šta biste rekli za kesten,on je sa vitaminima također dobar jer ih ima više i to A,B C te posjeduje regenerator minerala i osjvežava.Ako ste iscrpljeni tu je kesten kao lijek.


Te karfiol spriječava rak izvor je C vitamina,snižava holesterol.
Tikva reguliše probavu,puna je vitamina A i omege 3,pomaže dijabetičarima,debelima i onima što imaju problema sa želucem.
Prokule snižavaju pritisak,tu je vitamin K te folna kiselina a tvrdi se da je i antikancerogena.i tako dalje.Hranite se zdravo i konzumirajte samo organsku hranu.

tags:zdrava hrana,organska,voće,povrće,